Určite každý z nás niekedy zatúžil vrátiť roky, premeškané možnosti či zdravie. Prežité roky ani stratené príležitosti navrátiť nemožno, ale zdravie áno
Ak máme ešte všetky telesné orgány na svojom mieste, je to reálne. Možnosti sú obmedzené jedine nedôverou vo vlastné sily a negatívnymi myšlienkami, nechuťou k zmene. Nejedná sa o žiadnu mágiu, vyžaduje sa len zámer – vzdať sa niektorých starých návykov a nahradiť ich novými. Samotné prianie zdravie nikomu nevráti, funguje jedine zámer – odhodlanie mať (zdravie) a správne jednať, v našom prípade zdravo sa stravovať.
Štadión v kúpeľni
Existuje mylný názor, že pre získanie zdravia sú nevyhnutné vyčerpávajúce tréningy, dodržiavanie prísnych diét či najrôznejšie obmedzenia a úplné trýznenie duše i tela. Akékoľvek násilie voči vlastnej osobe nevedie ku zdraviu. Nesmieme jednať z prinútenia, ale z presvedčenia. Ak si hovoríme „musím“ už sa do niečoho nútime. Ak to chceme robiť, ide o presvedčenie. Všetky ozdravné procedúry majú byť prospešné aj príjemné. Nebojujeme o svoje zdravie, len ho do seba vpustime. Kontrastná sprcha je najjednoduchšou a súčasne aj najúčinnejšou preventívnou ozdravovacou metódou. Spočíva v striedaní teplej a studenej vody. Najskôr sa sprchujme pár minút teplou vodou, potom pol minúty chladnou vodou a postup niekoľkokrát opakujme. Po osprchovaní telo vytrime hrubým uterákom. Kontrastná sprcha pôsobí prakticky na všetky orgány tela: – aktivuje všetky biologické procesy, zvyšuje prekrvenie, posilňuje nervový systém, regeneruje sa obehová sústava, vnútorné orgány sa nabíjajú zdravím, miznú príznaky arytmie, zvyšuje sa počet bielych i červených krviniek, zväčšuje sa svalová hmota, obnovuje sa pracovná výkonnosť, zlepšuje sa látková výmena, telo sa čistí a mladne, zvyšuje sa energia a srdce sa trénuje ako pri pokluse.
Nahraďte mŕtve živým
Človek si neuvedomuje, že pije mŕtvu vodu, dýcha mŕtvy vzduch, je mŕtvu potravu, ale napriek tomu chce byť zdravý a živý. Toto však dokopy absolútne nejde! Pôvodnú a hlavnú príčinu rakoviny objavil Otto Warburg v r. 1931. Zistil, že je spôsobená poškodením bunkového dýchania, bunky trpia nedostatkom kyslíka. Jeho myšlienka sa ale neujala. Rakovinové bunky nemôžu bujnieť v okysličenom, teda zásaditom prostredí. Pozornosť ľudí je však zameraná na choroby, ich liečenie, ktoré trvá do smrti. Jednoznačne tu ide o tvrdý farmaceutický biznis, ktorý by skrachoval, ak by ľudia mali oči otvorené a zistili pravú príčinu choroby.
Živá voda so zápornými hodnotami redox potenciálu sa v prírode nevyskytuje, tak sme ju zdevastovali. Alkalická živá voda má záporný náboj, je bohatá na elektróny, pôsobí ako antioxidant, neutralizuje voľné radikály, čistí telo a rozpúšťa usadené tukové látky v tele, telo oživuje a spomaľuje proces starnutia. Žiadna chorá bunka neprežije v zásaditom prostredí a hynie. Na rozvoj choroby je vhodné len kyslé a hnilobné prostredie. Mŕtva voda z vodovodu (ale i balená z obchodu) oplýva voľnými radikálmi a zabíja. Stačí sa občas pozrieť na vnútro varnej kanvice – toto všetko sa nám dostáva do tela, zanáša ho. Riešením je výroba živej vody doma pomocou ionizátoru, liečebné vlastnosti si udrží 5 – 7 hodín. Hodnota pH krvi zdravého človeka je 7,43, ak sa zníži na 7,1 pH, človek umiera. Od smrti nás delia desatiny. Ak jeme mŕtvu stravu, pijeme mŕtvu vodu, dostávame sa k osudovej hranici.
Rovnako aj vzduch v uzatvorených miestnostiach je mŕtvy, zbavený všetkých záporných iónov. Málo sa hýbeme a veľkú časť dňa trávime v uzatvorených priestoroch, preto cítime únavu. Zdravší vzduch máme na ulici, najzdravší si vieme vyrobiť doma, pomocou ionizátora, optimálnym riešením je ionizátor kombinovaný so zvlhčovačom vzduchu.
Podobne všetka varená strava je mŕtva, bohužiaľ nie je možné prejsť z jedného dňa na druhý na živú stravu, prechod musí byť pozvoľný, viacročný a správne nastavený, inak človeku spôsobí viac škody ako osohu. Musíme sa vyhýbať jedlám z konzerv a fastfoodu. Vedci došli k smutnému záveru – v 1 porcii jedla z fast foodu (či už ide o kebab, pizzu, hamburger, rybu s hranolkami) je obsiahnutá denná dávka tuku pre dospelého človeka. Najhoršie dopadol kebab, grécky gyros. 1 porcia obsahuje 120 gr tuku. Denná dávka tuku nesmie presiahnuť 70 – 80 gr. Zjesť kebab je to isté ako vypiť pohár rozpusteného pokrmového tuku, jeho pravidelná konzumácia vedie k obezite. Ak človek pravidelne 2x do týždňa obeduje fast food, x-násobne si zvyšuje riziko infarktu a za 10 rokov tohto stravovania aj vznik kardiovaskulárnej choroby, nezvratné zmeny v pečeni či nábeh na cukrovku a celkové poruchy metabolizmu.
Ak ste si dožičili počas roka nestriedmu hojnosť na tanieri, vykročte do Nového roku so Stravovacím programom a záväzkom, že chcete vyzdravieť a žiť jedine zdravo.