Hruška – ovocie štíhlej línie

Toto ovocie je v obľúbenosti skryté v tieni svojho bratranca jablka, čo je na škodu všetkých snaživcov v zhadzovaní nadváhy 

Hrušky si často spájame s ich menej výraznou a mdlou chuťou, najmä tých konzervovaných či karamelizovaných. Vieme, že sú a to je všetko.

To isté platí o pankrease, vieme o jeho existencii a kým nemáme s nám zdravotný problém, ani ho neregistrujeme. Pankreas sa musí vyrovnávať s nápormi stresu. Často ho zaťažujeme konzumáciou vyprážaných a ťažkých jedál a konzumáciou množstva rafinovaných cukrov a hutných dezertov. Hlboký žiaľ, sklamanie, zrada a ďalšie sklamanie dôvery, akýkoľvek strach – to všetko ničí pankreas. Ak ho chceme chrániť, mali by sme svoju pozornosť venovať hruškám. Toto zabúdané ovocie pomáha regenerovať pankreas ako zanedbávanú a preťažovanú žľazu, zmierňuje pankreatitídu a pôsobí ako prevencia vzniku rakoviny pankreasu.

Hrušky pomáhajú aj v iných oblastiach tráviaceho traktu. Majú antispazmotické účinky, upokojujú výstelku žalúdka a čriev, podporujú rast prospešných baktérií, ničia škodlivé parazity a plesne, zvyšujú hladinu kyseliny chlorovodíkovej v žalúdku, pôsobia preventívne proti vzniku rakoviny čreva a žalúdku, znižujú množstvo škodlivých kyselín produkovaných hlienmi a patogénmi (H-pyroli) Hrušky pomáhajú obnoviť baktériami poškodenú výstelku čriev.

Malé zrnká hrušiek sú plné fytochemikálií, stopových prvkov a aminokyselín (valín, histidín, threonín, lysín). Stopové prvky a aminokyseliny sa spájajú a vypudzujú z tela ťažké jedy (DDT). Soli stopových prvkov zvyšujú množstvo elektrolytov, ktoré stabilizujú hladinu cukru v krvi. Hrušky sú ideálnym ovocím pri chudnutí a dar prírody pre pečeň, pretože ju pomáhajú čistiť a bránia vzniku cirhózy.

Choroby

Ak trpíte niektorým z nasledovných ochorení, do svojho jedálneho lístka čím skôr zaraďte hrušky:

Pankreatitída, rakovina pankreasu, pečene, diabetes, otrava jedlom, hiátová hernia, reflux, syndróm bakteriálneho prerastania v tenkom čreve, črevné infekcie spôsobené H-pyroli, E.coli, salmonelou, streptokokmi, plesňami, cirhóza pečene, Hepatitídy A, C, D, hubové infekcie, rakovina žalúdka a pažeráka, divertikulitída, pásový opar, herpes, migrény, hypoglykémia a obsedantno kompulzívna porucha.

Symptómy

Ak trpíte niektorým z nasledovných symptómov, hrušky vám budú nápomocné pri získaní zdravia:

Reflux pažeráka, vysoká hladina cholesterolu, znížená funkcia a stagnácia pečene, častý hnev, plynatosť, nafukovanie, zápcha, gastritída, žalúdočné problémy, potravinové alergie, podráždený žalúdok, zápal čriev a ich zjazvené tkanivo, zrasty, inzulínová rezistencia, črevné kŕče, zápal pankreasu, zápal slepého čreva, priberanie na váhe, zápaly kože a hnačky.

Emočná rovina

Preťažený, príliš stresovaný a prehriaty pankreas a pečeň sú často príčinou rozkolísaných emócií ako frustrácia, podráždenie, znepokojenie či rôzne obavy. Hrušky sú ideálne pri odstraňovaní týchto stavov, pretože na pankreas a pečeň pôsobia ako dokonalé, ochladzujúce tonikum.

Duchovná rovina

Jednoduchosť hrušiek nás všetkých učí. Toto ovocie vôbec nie je komplikované, okázalé, exotické, dá sa ľahko zohnať. Jednoduchosť hrušky ani v najmenšom neznižuje jej silu. Jemné, nenápadné a krásne hrušky sa starajú o naše telo jedinečným spôsobom, akým to žiadne ovocie nedokáže. Učia nás, že sa nemusíme hlasito dožadovať pozornosti, rozčuľovať sa pre nevšímavosť iných. Všetci môžeme byť sami sebou a mať pod kontrolou svoju moc bez potreby chválenkárstva.

Dobré rady

  • Každá fáza zrelosti hrušky má svoju hodnotu. Tvrdšia, chrumkavá hruška má vysoký obsah vlákniny, znižuje zlý cholesterol, odstraňuje hlieny, patogény a ďalší odpad z čriev. Tvrdá hruška je vhodná do šalátov.
  • Mäkká a šťavnatá hruška má vyššiu hladinu glukózy a je ľahko stráviteľná. Rozmixovaná je vhodná pre tých, čo sa zotavujú z otravy jedlom alebo z iných príčin trpia nechutenstvom.
  • Hrušky je najlepšie jesť v čase medzi raňajkami a obedom alebo potom neskoro popoludní a krátko pred večerou. Potlačujú chuť do jedla a pôsobia ako žalúdočné tonikum, čím bránia nezvládnuteľnú chuť na sladké a celkové prejedanie sa.
  • Namiesto jablka pridajte hrušku do čerstvých ovocných štiav.

Stravovať sa treba vyvážene a každá diagnóza vyžaduje špecifický prístup. Vaše telo vás miluje. Určite vie vyzdravieť, ak mu začnete poskytovať správnu stravu, ktorou je individuálne Liečebné stravovanie v ponuke mojich služieb

Pridaj komentár