Fucogel pre vašu krásu

Fucogel je aktívna látka určená do takmer všetkých typov kozmetických prípravkov, od klasických emulzií, cez vlasovú kozmetiku až po dekoratívnu. Používa sa ako hydratačná látka s okamžitým a dlhodobým účinkom. Testy potvrdili aj výrazné účinky riešenia vrások ale aj zlepšenie elasticity pokožky, zníženie jej podráždenia či zmiernenia alergií

V čom tkvie jedinečný účinok Fucogelu?

Polysacharidy a hydratácia

Polysacharidy majú aktívny mikrobiologický obranný mechanizmus pre vybrané baktérie. Bakteriálne polysacharidy sú prirodzene vylučované baktériami pre ich vlastnú obranu. Tieto polysacharidy tvoria prirodzený biofilm, ktorý stráži pokožku proti dehydratácii čím ju prirodzene chránia. Pri použití na poškodené vlasy, vedia  polysacharidy opraviť poškodené vlasy, na ktorých sa tvoria šupinky a vďaka tomu im vrátiť krásu a vitalitu.

Cukry a bunková komunikácia

V epiderme sa rôzne typy buniek podieľajú na ochrane pokožky. Tieto bunky medzi sebou tvoria sieť intra a extra celulárnych interakcií a v prípade napadnutia tvoria biologické signály. Fukóza je cukor zapojený do bunkovej komunikácie a vzájomnej spolupráce. Na povrchu rôznych typov buniek sú miesta so špecifickým fukóza receptorom. Vďaka obsahu fukózy (33%) môže Fucogel pôsobiť ako pasca napomáhajúci upokojenie veľkosti zápalových a alebo alergických reakcií.

Tajomstvo krásnej pleti

Po aplikácii na pokožku vytvára Fucogel okamžite na nej ochranný film s vysokým zvlhčujúcim účinkom. Tento film sa tvorí vďaka makromolekulárnej štruktúre polysacharidov a vylepšuje ochranu pokožky proti vysúšaniu. Hodinu po jeho aplikácii sa zvyšuje úroveň hydratácie o 44%, 3 hod. po aplikácii narastá úroveň hydratácie na 79%. Fucogel dáva pokožke dlhotrvajúci hydratačný účinok, ktorý môže byť vysvetlený zapojením enzýmov. Vďaka svojej štruktúre pomerne ľahko hydrolyzuje extrabunkové enzýmy na nižšie cukry so silným hydratačným potenciálom. Je to doslova prirodzený lapač molekúl vody. Po jeho aplikácii neostáva pokožka ani lesklá a ani mastná.

Fucogel tiež zvýrazňuje a predlžuje životnosť vôní po aplikácii na pokožku. Je vhodný pre všetky typy pokožky a môže sa použiť i na chúlostivú, citlivú či  podráždenú pokožku. Jeho textúra zanecháva pokožku krásne hodvábnu, čo zdôrazňuje pocit komfortu a jemnosti.

Kde všade ho možno použiť?

Ak ste sa rozhodli tvoriť vlastnú kozmetiku, a nekupovať viac chemické kokteily, môžete Fucogel použiť do hydratačných, peelingových krémov, do revitalizačných emulzií, anti-age krémov, do prípravkov pre citlivú pokožku, v opaľovacích krémoch, ale i do telových mliek. Skvelú službu vám urobia aj v géloch na očné okolie, na unavené nohy. Fucogel sa osvedčil aj v kozmetických čistiacich vodách, v odličovačoch ale i vo vodách po holení. V šampónoch a celej vlasovej kozmetike fucogel ošetruje rozštiepené končeky vlasov, v sprchových géloch jedinečne hydratuje vaše telo.

Ak si zatiaľ netrúfate vyrábať vlastnú a čistú prírodnú kozmetiku, môžete si ju jednoducho objednať. Vaša pokožka sa vám poďakuje a vek bude pre vaše okolie záhadou.

 

Pridaj komentár