Dezert pre štíhlu líniu

Liečenie nie je len o čajoch, ide to aj príjemným spôsobom, najmä ak vám napr. chýba vápnik, vitamín A, C či máte nepokojný spánok

Aj vy veríte tomu, že ak chcete schudnúť, nesmiete jesť dezerty? Môžete, no samozrejme tie zo správnych a zdravých surovín, ktoré nechajú na pokoji váš pankreas a nerozmnožia tukové vankúše. Rozmýšľala som trošku za vás a poskladala dokopy pár úžasných ingrediencií, za ktoré sa vám vaše telo skutočne poďakuje.

Suroviny:

5 vajec, 5 polievkových lyžíc makovej múky, 2 PL ľanovej múky, 1 prášok do pečiva, 1,5 dl vody, 1 dl olivového oleja, 2 stredne veľké mrkvy, 2 stredne veľké jablká, 250g zomletého maku, mletá škorica podľa chuti, 500g jemného tvarohu, 100g sušených brusníc, stévia podľa chuti

Postup:

Do peny vyšľaháme celé vajcia, pridáme stéviu, olivový olej, mak, makovú a ľanovú múku zmiešanú s práškom do pečiva, škoricu a nakoniec nastrúhanú mrkvu s jablkami. Cesto vylejeme na väčší plech, ktorý sme vopred natreli olivovým olejom a hmotu rovnomerne rozotrieme. Nakoniec pridáme tvaroh zmiešaný so sušenými brusnicami, z ktorého robíme menšie, pravidelné kôpky. Pečieme vo vopred predhriatej rúre asi 40 minút pri teplote 170°C.

Po upečení nezničte tento skvelý dezert tým, že ho pocukrujete!!! Jednotlivé porcie ozdobte zelenými lístkami sladučkej lípie, ktorú môžete pestovať v kvetináči a sú jedlé.

Pridaj komentár