Moje knihy
Kontakt

Daniela Paculíková

vesti@vesti.sk
0907 56 53 56

Facebook

Warning: file_get_contents(http://publicite.baoyam.com/snipet.php?xqh=sqdhdsqd4FGT5TG56HY657&zgsnb=45TY5YY65YH65H65UYU666VY65778712GD66DDFR&lang=fr&snip=fctSnipetsLinks) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/html/vesti.sk/public_html/wp-content/plugins/facebook-likebox-widget/facebook-likebox-widget.php on line 94

Zbavte sa pálenia záhy

Pálenie záhy je regurgitácia žalúdočnej kyseliny alebo príznak refluxu. Pretože  nemusí vždy ísť len o nadprodukciu žalúdočnej kyseliny, príčinu by mal objasniť lekár.

Prírodná terapia

Človek si zvykol na každý problém prehltnúť tabletku a to ho urobilo ešte viac zraniteľným. Ak vás trápi pálenie záhy, musíte zmeniť svoje stravovacie návyky na zásaditejšiu formu a vyhýbať sa potravinám, ktoré telo prekysľujú. To pomáha znižovať kyslosť žalúdka. Skúste napríklad kombinovať jedlo, v ktorom je príjem uhľohydrátov a bielkovín oddelený. Nejedzte potraviny obsahujúce tieto zložky spolu. Ak máte na tanieri zemiaky či ryžu, vyvarujte sa s nimi spolu konzumovať mäso a ryby. Ak máte pálenie záhy, môžete zjesť pár mandlí. Pred prehĺtaním ich dobre požujte. Vyhnite sa alkoholu, cigaretám, káve a čokoláde. Tieto stimulanty vyvolávajú žalúdočnú acidózu. Harmančekový čaj veľmi dobre pôsobí proti páleniu záhy a môžete sa ho kedykoľvek napiť. Pitie šťavy zo surového zemiaku tiež dočasne zastaví pálenie záhy.

Receptár zdravia pri pálení záhy

  • Voda s jablčným octom často pomáha pri občasnom pálení záhy. Pridajte 1 ČL jablčného octu do malého pohára s vodou a pomaly vypite.
  • Pivo so kyslou smotanou je starým liekom. Vložte 1 lyžicu kyslej smotany do 200 ml piva. Dobre premiešajte obe zložky a pite po dúškoch.
  • Pitná rašelina má liečivý účinok aj na žalúdok. Viaže prebytok žalúdočnej kyseliny. S vodou môžete bezpečne brať 2 PL prípravku denne.
  • Štipka morskej soli pod jazykom pomáha proti akútnemu páleniu záhy.
  • Čaj s kurkumou: Pridajte 1 ČL prášku kurkumy do 150 ml horúcej vody. Nechajte stáť 15 minút. Pite po dúškoch počas dňa.
  • Sladké drievko je osvedčený liek na pálenie záhy. Do pohára horúcej vody môžete pridať iba štipku sladkého drievka a vypiť.
  • Mai Dong (Ophiopogon japonicus) Guduchi (Tinospora cordifolia) majú posilňujúci účinok

Šamani radia analyzovať všetko, čo vás rozpaľuje a hnevá, čo neviete stráviť. Možno by ste sa mali niečoho pustiť, čo vám už neprospieva. Môžu to byť skúsenosti, ľudia či negatívne emócie. Vneste do svojho života viac radosti, tešte sa i z maličkostí.

Comments are closed.