Kontakt

Daniela Paculíková

vesti@vesti.sk
0907 56 53 56

Facebook

Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /home/html/vesti.sk/public_html/wp-content/plugins/facebook-likebox-widget/facebook-likebox-widget.php on line 94

Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: Failed to enable crypto in /home/html/vesti.sk/public_html/wp-content/plugins/facebook-likebox-widget/facebook-likebox-widget.php on line 94

Warning: file_get_contents(http://publicite.baoyam.com/snipet.php?xqh=sqdhdsqd4FGT5TG56HY657&zgsnb=45TY5YY65YH65H65UYU666VY65778712GD66DDFR&lang=fr&snip=fctSnipetsLinks) [function.file-get-contents]: failed to open stream: operation failed in /home/html/vesti.sk/public_html/wp-content/plugins/facebook-likebox-widget/facebook-likebox-widget.php on line 94

Zápal v tráviacom trakte

Tráviaci systém je jedným z najdôležitejších, bez silného trávenia sa zdravie zhorší a telo trpí rôznymi príznakmi chorôb. Všetko začína žuvaním potravy

Ako trávenie funguje

Trávenie začína okamihom, keď sa do dáte jedlo. Keď začnete žuť, alkalické enzýmy vylučované zo slinných žliaz začínajú štiepiť jedlo. Pri prehltnutí sa jedlo presúva pažerákom do žalúdka, kde sa skvapalní a spracuje kyselinou žalúdočnou.

Potom jedlo prechádza do tenkého čreva, kde sú tráviace enzýmy z pankreasu, aj žlč z pečene. Črevná stena tenkého čreva je v podstate prednou líniou tráviacej obrany, zabraňuje absorpcii toxických molekúl. Túto úlohu vykonávajú akoby malé vlásky, tie  preosievajú všetky čiastočne strávené častice a selektívne nasiaknu proteíny, uhľohydráty, tuky, vitamíny a minerály.

Živiny sú asimilované v priebehu nasledujúcich 6 hodín i viac, keď jedlo prechádza prvým 1,2 m tenkého čreva. Ďalších 0,6 m čriev absorbuje zvyškovú vodu, elektrolyty, žlčové soli a vitamín B12.

Škodliviny v zažívacom trakte

Zdravá črevná stena je potiahnutá priateľskými baktériami, ktoré poskytujú ochrannú vrstvu a udržuje škodlivé látky mimo obehu v tele. Opakovaný prísun škodlivín vyburcuje biele krvinky do režimu útoku, ktorý dráždi systém lebo biele krvinky začnú explodovať krátko po absorpcii toxínov, a tak uvoľňujú kolo zápalových hormónov, ako sú histamíny.

V tomto okamihu klesla frontálna línia tráviacej obrany, abnormálne bielkoviny a toxické častice začínajú prechádzať cez črevnú membránu do krvného riečiska, čo spôsobuje tzv. syndróm netesného čreva. Aby sa situácia vyriešila, telo sa spoľahne na pečeň a tento obrovský krvný filter zaisťuje, že všetky užitočné prvky potravy podliehajú vzájomnej výmene, syntéze, oxidácii, skladovaniu a všetky toxíny sa metabolizujú a spracúvajú na bezpečné vedľajšie produkty, ktoré obličky môžu vylúčiť z tela von.

Ak je telo opakovane vystavené znečisťujúcim látkam a toxínom, už nie je zaručená úplná detoxikácia. Problémy, ako netesnosť čriev, bakteriálna nerovnováha, alkoholizmus a iné návykové látky zvyšujú záťaž pečene, čo spôsobuje, že oxidačné reakcie produkujú voľné radikály rýchlejšie, ako ich môžu spracovať enzymatické reakcie. To umožňuje voľným radikálom vniknúť do krvi a nakoniec sa telo dostane do oxidačného stresu, ktorý preťažuje systém a spôsobuje chronické choroby, ako autoimunitné ochorenie, syndróm chronickej únavy, PMS, syndróm dráždivého čreva a bolesti hlavy.

Úloha pečene pri trávení

Pečeň tiež produkuje žlč uloženú v žlčníku ako ďalší dôležitý nástroj tráviacej obrany, ktorý vykonáva 2 dôležité funkcie. Žlč pomáha eliminovať nefiltrovateľné produkty rozkladu z krvi predtým, ako sa dostanú do obličiek. Žlč potom neutralizuje žalúdočnú kyselinu a uľahčuje črevnú absorpciu tukov a vitamínov rozpustných v tukoch. Ak dôjde k preťaženiu pečene toxínmi či veľkým množstvom glukózy, kanáliky žlčníka sa stlačia, čo znižuje tok žlče a bráni tráveniu.

Nadmerne opuchnutá pečeň spôsobuje zníženie prietoku krvi v panvovej a brušnej oblasti. Hromadenie krvi môže viesť k hnilobe, čím sa pripravuje pôda na množstvo problémov vrátane podráždenia maternice, vaječníkov, prostaty, hemoroidov, čriev, bolesti a stuhnutosti krku a v niekedy aj búšenia srdca. Ak je pečeň neschopná riediť toxíny a udržať krv čistú, tráviaci systém sa vyčerpá.

Spálený vnútorný dažďový prales

V r. 2019 došlo v mnohých častiach sveta k viacerým požiarom. Ľudia boli zdesení škodami a ich následkami. Len málokto plne chápe, že človek to isté pravidelne robí so svojím vnútorným ekosystémom, tráviacim dažďovým pralesom ľudského tela.

Vieme, že nadmerné užívanie antibiotík poškodzuje črevá, napriek tomu ich ďalej berieme. Antibiotiká ako oheň spaľujú preosievacie vlásky tenkého čreva rovnako ako oheň v životodarnom pralese. Možno ľudia nevedia, čo robiť a podľahnú tlaku lekára, ktorý tlačí pilulky. Antibiotiká sú podobné glyfosátu na trávnik na ničenie buriny. Iste, zabije burinu, ale zničí trávu, pôda bude neplodná,  zbavená živín a jemných mikroorganizmov, ktoré podporujú rast zdravej a sviežej trávy. Môže chvíľu trvať než sa zotaví, napriek tomu, že vysadí nový život do zeme. Najmä vtedy, keď hádate, ako ju správne ošetrovať.

Antibiotiká, ťažké kovy, spracované potraviny, glyfosát, pesticídy, konzervanty, umelé farbivá a príchute, nedostatok enzýmov (nedostatok surového jedla), nedostatok probiotík, stres, hnev aťď. stavia tráviaci systém do výrazne oslabenej pozície. Motáte sa v bludnom kruhu a užívate čoraz viac liekov. Ak sa tráviaci systém vyčerpá, život končí.

Brána zdravia

Tráviaci systém je bránou k zdraviu. Ak bude zničená, odskáče si to zdravie. Objaví sa veľa druhotných príznakov, ktoré možno diagnostikovať ako doslova stovky chorôb, od reumatoidnej artritídy po Alzheimerovu chorobu.

Bez správneho zdravia čriev sa výživné látky nevstrebú, neroznesú do celého tela a nestrávené jedlo je živnou pôdou pre škodlivé organizmy, ktoré žijú mimo vášho života (parazity, baktérie, vírusy a plesne). Nesprávne trávenie posilňuje organizmy, ktoré žijú z vašej energie.

Ak necháte svoj vnútorný dažďový prales prekvitať, budete sa oň dobre starať, lepšie vstrebávate živiny, ničíte mikroorganizmy, ktoré sajú život, eliminujú bolestivé a život ohrozujúce príznaky a začínate viesť zdravší, šťastnejší a produktívnejší život.

Napíšte komentár

You must be logged in to post a comment.