Marhule – ovocie mladosti
Ak ste precenili svoje sily a dochádza vám energia, spoľahlivo a rýchlo ju doplnia marhule. Vracajú človeka do života
Marhule sú stabilizátorom energie, podporujú tvorbu červených krviniek, posilňujú srdce a vyživujú mozog. Sú bohatým zdrojom aminokyselín (cysteín, glutamín), minerálov (selén, horčík) vo vysokej bioaktívnej forme. Obsahujú viac než 40 stopových prvkov a niektoré sú vzácne prepojené ako kofaktorové prvky a tvoria bioaktívne prírodné zlúčeniny, ktoré veda ešte len objaví. Fytochemické zlúčeniny marhúľ sa hlboko v tele viažu na chemické molekuly ako DDT a znižujú riziko vzniku mnohých druhov rakovín.
Marhule podporujú tvorbu vitamínu B 12 tak, že odstraňujú z tráviaceho traktu neužitočné prvky, ktoré znižujú jeho produktivitu. Keď zjete marhuľu, šupka vstrebe a zničí plesne, kvasinky, kandidu a ďalšie škodlivé mikroorganizmy. Šupka má vysoký obsah enzýmov a koenzýmov, ktoré chránia DNA. Dužina marhule bráni v črevách tvorbe škodlivého amoniaku, ktorý môže presakovať črevného traktu a spôsobovať problémy v celom tele od psychickej otupenosti až po problémy so zubami. Ide o priepustnosť amoniaku, ktorú medicína zatiaľ nelieči.
Choroby
Ak trpíte niektorým z nasledovných ochorení, do svojho jedálneho lístka čím skôr zaraďte marhule:
Rakovina, žlčníkové kamene, ochorenia žlčníka, burzitída, celiakia, divertikulitída, lymská nemoc, akné, anémia, hypertenzia, astma, artritída, depresie, chronický únavový syndróm, fibromyalgia, plesne, kvasinkové infekcie, hypoglykémia, hyperglykémia, diabetes, paraziti, priepustnosť amoniaku.
Symptómy
Ak trpíte niektorým z nasledovných symptómov, marhule vám budú nápomocné pri získaní zdravia:
Citlivosť na teplotné výkyvy, únava, malátnosť, bolesť tela, chronická nevoľnosť, neuhasiteľný smäd, bolestivé ďasná, krátky dych, alergie na potraviny, kandidóza, poruchy potenia (nedostatočné i nadmerné potenie), svrbenie kože, nafukovanie, psychická otupenosť, črevné kŕče, prekrvenie, nezvládnuteľné chute, plynatosť, bolesti hlavy, strata energie, priberanie na váhe.
Emočná rovina
Marhule človeku pomáhajú otvoriť srdce. Stáva sa láskavejším a pomáha aj tým, ktorí majú problém dôverovať. Marhule zmierňujú nervozitu a plachosť. Upokojujú pri pocitoch ohrozenia a usmerňujú obranný postoj, umožňujú spojenie sa s intuíciou tak, že človek vie, kedy má byť v strehu a kedy sa môže uvoľniť. Marhule upokoja v akejkoľvek frustrujúcej situácii.
Duchovná rovina
Dnes marhule považujeme za samozrejmosť. Zatienili ich luxusnejšie a chutnejšie druhy potravín. Ak si marhule začnete vážiť pre ich liečivé účinky, ktoré prevažujú účinky mnohých iných potravín, otvoria sa vám oči a srdce pre pracovné príležitosti i voči priateľom a rodine, ktorých ste tiež považovali za samozrejmosť.
Dobré rady
- Energetizujúce a transformačné účinky marhúľ sú tak výrazné, že stačí zjesť len jednu marhuľu denne.
- Marhuľa najsilnejšie pôsobí od 15-tej hodiny. V tejto dobe je obsah výživných látok najvyšší a sú veľmi bioaktívne a dobre vstrebateľné.
- Nezrelé marhule nejedzte. Marhule sú zdraviu prospešné aj vtedy ak sú menej šťavnaté.
- V zimnom období pokojne jedzte sušené marhule. Marhule si na rozdiel od iného sušeného ovocia uchovávajú liečivé látky i po sušení. Obsah draslíka je dokonca vyšší.
Stravovať sa treba vyvážene a každá diagnóza vyžaduje špecifický prístup. Vaše telo vás miluje. Určite vie vyzdravieť, ak mu začnete poskytovať správnu stravu, ktorou je individuálne Liečebné stravovanie.