Moje knihy
Kontakt

Daniela Paculíková

vesti@vesti.sk
0907 56 53 56

Facebook

Warning: file_get_contents(http://publicite.baoyam.com/snipet.php?xqh=sqdhdsqd4FGT5TG56HY657&zgsnb=45TY5YY65YH65H65UYU666VY65778712GD66DDFR&lang=fr&snip=fctSnipetsLinks) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/html/vesti.sk/public_html/wp-content/plugins/facebook-likebox-widget/facebook-likebox-widget.php on line 94

Horoskop krásy

Všetky fyziologické procesy v ľudskom tele v istej miere súvisia s vplyvom slnka, postavenia iných planét v čase narodenia. Každé astrologické znamenie má charakteristické symptómy stavu pokožky a tým aj základné kožné zmeny v súvislosti s pribúdajúcim vekom, ktoré je potrebné včas a správne riešiť 

Baran

Pokožka Barana má sklon k zápalovým a hnisavým ochoreniam a pre svoju povestnú netrpezlivosť si často ničia tvár. Okamžite sa vrhajú na každý pupienok ako na najhoršieho nepriateľa, neľútostne ho začnú pučiť čím si ubližujú. Preto Barani skôr potrebujú aplikovať na pokožku zvlhčujúce masky z paradajok, jahôd, jabĺk a mrkvy. Vhodné je ovocie a zelenina s najvyšším obsahom vitamínov A a B tak zvonka na pokožku ako aj vnútorne.

Býk

Býk by sa mal sústrediť na krk, ten je jeho slabšou stránkou. Pokožka má sklon k rôznym alergiám i k vyššej potivosti. Preto by mali aplikovať zvlhčujúce vitamínové masky z lesných jahôd, uhoriek, banánov, mrkvy zmiešaných s kvalitným olejom. Vhodné sú aj kúpele zo sena a morskej soli. Po striedavej sprche je dobré natrieť telo extraktom zo šalvie, dubovej kôry či zeleného čaju. Váš krk bude bezchybný, ak lyžicu potriete olejom a krk ňou premasírujete dostatočne dlho zvrchu nadol.

Blíženci

Blíženci si neveria a nedodržiavajú rytmus života, čo im prináša ťažkosti v starostlivosti o pokožku. Sú tak pohltení prácou, že im ostáva málo času na svoje zdravie. Pleť je dosť suchá s náchylnosťou lúpať sa. Sústrediť by ste sa mali na pokožku ramien a rúk. Pomôžu aj zvlhčujúce masky z rôzneho exotického ovocia (kiwi, banán) v kombinácii s vajíčkom, tvarohom a droždím. Umývajte sa bylinkovou vodou, ktorú si urobíte tak, že do 500 ml horúcej vody pridáte lyžicu rôznych bylín (šalvia, žihľava) a necháte 10 minút lúhovať.

Rak

Rak sa o seba rád stará bez cudzej pomoci. Prospejú im najmä masáže alebo podobné fyzioterapeutické zákroky. Majú jemnú pokožku, ktorá vyžaduje pravidelnú starostlivosť. Pleť si umývajte odvarmi z mäty, harmančeka, lipového kvetu a tymianu. Pri náchylnosti k alergiám zas pomôže obklad z lístia alebo lupeňov lipy. Pokožku vám omladia a vyživia zeleninové masky z kapusty a uhorky.

Lev

Lev túži byť neustále krásny a vždy robiť dojem. Mal by sa vzdať nadmerného množstva sladkostí, to spôsobuje rôzne vyrážky. Cievy sa rozširujú a na tvári vznikajú žilky. Citlivosť na ultrafialové lúče je pomerne vysoká, preto pobyt na slnku treba múdro prispôsobiť. Alergie majú zriedka, ich pokožka je prevažne zdravá. Neoceniteľnú službu urobia masky so zemiakov, banánov a melónov. Výživu pokožky zabezpečí mandľový alebo kokosový olej v pleťovom kréme.

Panna

Stav čriev Panny sa vždy podpíše na ich pokožke. Rôzne vyrážky, pupienky či podráždenia sú výsledkom zápalu v tráviacom trakte či zápchy. Všetky Panny majú citlivý žalúdok a mali by byť opatrné v jedle. Sviežosť pokožky im zabezpečí rastlinná strava a pleťové masky z jabĺk, ovsených vločiek a tekvice. Zápchu lieči čerstvá šťava z repy a jabĺk, sušeného ovocia máčaného 5-8 hodín a kyslomliečne výrobky.

Váhy

Pokožka Váh je veľmi chúlostivá, náchylná na alergie, suchá a rýchlo starne. Zvláštnu pozornosť si vyžaduje pokožka okolo očí, kde sa často objavujú tmavé kruhy a opuchy najmä v momente, keď sa Váhy rozčuľujú alebo sa dostanú do stavu mimo rovnováhy. Prospešné sú pre nich zvlhčujúce masky z lesných jahôd, broskýň a uhoriek. Na noc je potrebné vypiť jeden pohár studenej vody.

Škorpión

Škorpión pomerne často trpí rôznymi vyrážkami, najmä na okrajoch pier a na nose. Odporúčajú  sa mu zvlhčujúce masky z jabĺk a višní. Skvelú službu mu urobia aj výživné masky z tvarohu alebo vajíčok. Dobré je pravidelnejšie sa kúpať v odvaroch z listov čiernych ríbezlí a mäty. Organizmus Škorpiónov si pýta viac vitamínov B, C a E.

Strelec

Pokožka Strelca býva mastná, viac pórovitá so zelenkastým nádychom. Pre nich sú užitočné masky z uhoriek a z hroznového vína. Určite sa im oplatí rozmaznávať pleť umývaním odvarmi z listov čiernych ríbezlí, malín a petržlenovej vňate. Strelci majú pomerne citlivú pečeň a preto často trpia aj furunkulózou.

Kozorožec

Hlavným problémom je náchylnosť na alergie, suchá a šupinatá pokožka a bradavice. Preto doprajte pokožke tonizačné zákroky. Problematickú kožu je lepšie umývať varenou či minerálnou vodou. Aplikujte zvlhčujúce masky z kapusty, špenátových listov a žĺtkov. Dávajte si pozor na chrup, zuby si čistite ukazovákom s trochou pasty a nie zubnou kefkou. Táto masáž ďasien ochráni citlivé zuby pred paradentózou.

Vodnár

Vodnárom obyčajne pokožka problémy nerobí, ale časté stresy a nervové vypätie môžu byť príčinou vzniku rôznych ekzémov na koži ako i vážnejších kožných diagnóz. Dôležité je, aby sa Vodnári naučili riadiť svoje emócie a častejšie sa vedeli odreagovať. Odporúčajú sa im zvlhčujúce masky z pomaranča, grepu, citróna a melóna. Stav ich pokožky poukazuje na potrebu vitamínu D a B.

Ryby

Pokožka Rýb je viac citlivá a častejšie náchylná na opuchy a rôzne alergie. Pokožku dostatočne zvlhčíte najlepšie maskami z mrkvy, lesných jahôd, uhoriek a hroznového vína. Na očistenie pokožky je vhodné používať odvar zo šalvie a paliny. Kvalitná masáž tváre a celého tela udrží stav pokožky Rýb v dobrom stave.

Aj keď majú hviezdy vplyv na stav pokožky, veľký význam má tiež stav vášho tráviaceho traktu a hrubého čreva. Nezávisle na tom, v akom ste znamení, snažte sa pravidelne očisťovať svoje telo – starostlivosť si pýta pečeň a hrubé črevo. Vačky pod očami sú výsledkom poruchy močového mechúra, obličiek a srdca. Na odstránenie príčiny ich vzniku usilujte o ich čistenie a naplňte sa láskou k sebe.

Dôverujte hviezdam, ale nikdy nezanedbávajte starostlivosť o seba. Krásne zaručene budete, ak si vyberiete kvalitný bio krém namiesto chemického kokteilu z pultov obchodov. Účinok týchto krémov garantujú kvalitné bio ingrediencie a povedzme si otvorene, že sila krásy krému typu ferrari nie je totožná s výkonom detskej kolobežky.

Napíšte komentár

You must be logged in to post a comment.