Moje knihy
Kontakt

Daniela Paculíková

vesti@vesti.sk
0907 56 53 56

Facebook

Warning: file_get_contents(http://publicite.baoyam.com/snipet.php?xqh=sqdhdsqd4FGT5TG56HY657&zgsnb=45TY5YY65YH65H65UYU666VY65778712GD66DDFR&lang=fr&snip=fctSnipetsLinks) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/html/vesti.sk/public_html/wp-content/plugins/facebook-likebox-widget/facebook-likebox-widget.php on line 94

Bohaté a zdravé vlasy bez chémie či nadpájania

Letné horúčavy neprospievajú vlasom. Vlasy sú vyčerpané a bez života. Aj mnoho liekov má negatívny vplyv na kvalitu vlasom, preto mnohé ženy si dávajú nadpojiť vlasy alebo inak maskujú riedke a vypadávajúce vlasy, čím sa dostávajú do bludného kruhu a vlasy si ďalej ničia.

Existuje riešenie

Pri potulkách svetom, tentokrát v Egypte som objavila rukolový olej, lisovaný zo semien rukoly. Má pozitívny vplyv na tráviaci trakt, zlepšuje imunitu a pomáha ničiť vírusy a baktérie. V dietetike sa používa na chudnutie, Okrem toho obnovuje pokožku (pomáha riešiť pigmentáciu), nechty a vlasy.

Rukola je bohatá na dôležité organické látky, obsahuje alkaloidy a flavonoidy, jód, vitamíny C, B1, B2, B3, B6, B9, B12, E, K, PP, cholín. Minerály sodík, železo, meď, mangán, draslík, vápnik, fluór, jód, bór, selén, zinok, horčík. Mastné kyseliny (linolenová, linolová, eruková, olejová), vlákninu a antioxidanty. Všetky tieto dôležité látky sú uchované len v nerafinovanom a za studena lisovanom oleji. Olej z rukoly je prospešný celému telu, preto je kráľom všetkých olejov.

Aplikácia oleja z rukoly

Rukolový olej pomáha bojovať proti vypadávaniu vlasov. V arabských krajinách ním riešia aj plešatosť, olej používajú vnútorne i zvonka. Rukolový olej podporuje rast vlasov, stimuluje vlasové folikuly a zlepšuje krvný obeh pokožky hlavy. Olej sa tiež používa na rast obočia a rias. Vytvára na každom vlase ochrannú bariéru, akoby ho obalil a efekt zostáva aj po umytí. Vlasy sú jemnejšie a pružnejšie, ak máte suché a poškodené vlasy, určite by ste po ňom mali siahnuť.

Zaobstarajte si nerafinovaný a za studena lisovaný prírodný olej. Nezohrievajte ho v mikrovlnnej rúre, aby nestratil liečivé vlastnosti, ohrejte ho vo vodnom kúpeli. Používajte maximálne 1-2-krát týždenne.

Posilňujúca maska na mastné vlasy: 2-3 lyžice modrého alebo ružového ílu, 2 polievkové lyžice rukolového oleja, 3-4 kvapky esenciálneho oleja z mäty piepornej. Zmiešajte všetky prísady, naneste masku iba na pokožku hlavy, nie na celú dĺžku vlasov. Nechajte pôsobiť 40-50 minút pod uterákom, potom si vlasy dobre umyte ako obvykle.

Maska proti padaniu vlasov: 1 lyžica rukolového oleja, 1 lyžica ricínového oleja, 5 kvapiek vitamínu A a E, v oleji, 8 kvapiek rozmarínového esenciálneho oleja. Zmiešajte všetko a naneste masku na pokožku hlavy a na dĺžku môžete naniesť základný olej (olivový, ľanový, konopný). Masku nechajte pôsobiť 30-40 minút, potom vlasy umyte kvalitným šampónom.

Spevňujúca maska: 1 lyžica škorice, 1 polievková lyžica rakytníkového oleja, 1 lyžica rukolového oleja, 5-8 kvapiek škoricového esenciálneho oleja. Zmiešajte všetky ingrediencie v sklenenej nádobe, zahrejte vo vodnom kúpeli, naneste na pokožku hlavy na 40-60 minút. Potom vlasy umyte.

Obohacujúci šampón alebo balzam: Olejom z rukoly je možné obohatiť šampón či balzam na vlasy. Pri pravidelnom používaní pomôže olej vyriešiť problémy so suchými, lámavými, krepovitými a elektrizovanými vlasmi. Na obohatenie šampónu pridajte 5-8 kvapiek rukolového oleja na 100 ml šampónu. Olej môžete pridávať do balzamu iba na jednu porciu (1-2 kvapky oleja).

Horúci zábal na vlasy: Názov hovorí sám za seba a robí sa 1x týždenne, celkovo 10 procedúr. Rukolový olej a olivový olej zmiešajte v rovnakom pomere, zohrejte vo vodnom kúpeli, olej by mal byť teplý, aby ste ho cítili, keď ho nanesiete na pokožku hlavy a dôkladne masírujte. Na dĺžku vlasov môžete samostatne zahriať konopný olej, brokolicový, makadamiový, či olej z čiernej rasce. Potom si na hlavu dajte sprchovaciu čiapku alebo potravinovú fóliu a zabaľte do teplého uteráka. Uterák môžete zahriať tak, že ho pravidelne nafúkate sušičom vlasov. Nechajte pôsobiť 1-2 hodiny a potom vlasy 2-3x dobre umyte šampónom, aby sa rýchlo nemastili.

Nemusíte obľubovať rukolu na tanieri, no olej z jej semien vaše vlasy priam milujú, preberú sa k životu a posilnia.

 

Comments are closed.